Трите най – популярни модела рокли

Роклята е една от най – купуваните дамски дрехи и една от най – женствените такива. Въпреки това обаче, не всяка дама обича да носи рокли и все по – често те биват заменени, особено през ежедневието, с дънки или панталон. Независимо в коя от двете категории попадате, всяка от нас има поне една рокля в гардероба си, затова и ние искаме да ви покажем трите най – популярни модела, на които винаги можете да разчитате. 

Изчистен вариант 

Изчистеният вариант рокля представлява едноцветен модел, който няма гравюри, камъчета или каквито и да е било други добавки. Изчистените рокли често биват третирани от модните стилисти като „основа“ на облеклото, тъй като те ни позволяват да ги съчетаваме с разнообразни аксесоари, обувки или чанти. Изчистеният модел е класическа дреха, подходяща за всякакви поводи и събития. Незадължаващият ѝ характер прави процеса на подбиране на съчетание по – лесен, а и доста по – бърз. Ако не сте особен любител на роклите, то този вариант би бил удобен. 

  

Рокля с мотив 

Роклите с мотив са очевидната абсолютна противоположност на изчистения вариант. Когато става дума за такива дрехи, говорим основно за рокли изработени от цветни платове, като те могат да са флорални, животински, раирани и всякакви други. Роклите с мотив са много популярни, тъй като сами по себе си те не изискват никакви усилия, когато става дума за съчетаването им – те са самодостатъчен тоалет. За разлика от изчистените рокли обаче, роклята с мотив не позволява много аксесоари или по – екстравагантни обувки, тъй като това би утежнило облеклото, следователно рискуваме да загубим елегантната си визия между цветове, аксесоари или декорации. 

  

Дълга рокля 

Дългата рокля, във всичките ѝ вариации, е може би една от най – търсените летни дрехи. Удобството, комфортът и елегантността на дългата ежедневна рокля са толкова желани, че все повече и повече дизайнери залагат на подобни модели и за есенно – зимните си колекции. Този тип рокли са универсалният вариант, ако не обичате да носите рокли, защото дават повече комфорт от панталоните. Те не притежават типичните характеристики на една рокля като, например, по – късата дължина, необходимостта дрехата да се съчетава с високи обувки и т.н. За лятото ние наричаме дългата рокля „задължителна“, но ако сте любител, вече имате много опции да я включите и в есенно – зимния си гардероб.