Как винаги да сме облечени подходящо?

Голяма част от стилната визия е заложена в това винаги да сме облечени подходящо за събитието или повода на излизане. В по – голяма част от случаите всеки от нас се ориентира бързо какво ще облече и какво би било подходящо, има обаче моменти, когато не сме напълно сигурни или се колебаем. За да ви е по – лесно да намерите точното облекло, можете да спазвате тези четири принципа. 

Попитайте за „дрес код“ 

Най – лесният и бърз вариант е просто да попитаме. Често това прави добро впечатление, особено, ако сме поканени на интервю за работа. В някои държави дори е задължително да отправим запитване по телефона или чрез имейл и да уточним какъв е предпочитания от тях начин на обличане. Когато не става дума за работа, също можете да залагате на този принцип и да улесните ежедневието си и времето, което ще отделите за избиране на подходящ тоалет. 

Съобразете се с различните стилове 

В последните години и в България стана популярно да се говори за бизнес стил, ежедневен, парти и т.н. Тези различни начини на обличане винаги са били популярни в определени държави, а с времето тенденцията се разпространява навсякъде по света. Основното правило е, че различните видове дрехи попадат в една от тези категории, следователно, чувайки или самоопределяйки категорията вие вече сте ориентирани какво да търсите и какво да облечете. Ако искате да разберете повече за различните стилове на обличане, вижте нашата статия ТУК

  

Съобразете се с времето и часа на срещата 

Един от най – съществените аспекти на това да сме винаги добре облечени е да съобразим дрехите си с метеорологичните условия. Например, ако времето навън е много студено би било неподходящо да носим отворени обувки или тънка рокля. Подбирането на подходящи за сезона дрехи стои в основата на изискаността и добре организирания стил. Подобно на климата, трябва да се съобразим и с часа на събитието. С малки изключения, през деня рядко можем да си позволим твърде екстравагантни облекла, за сметка на това обаче, вечерно време обикновено ни се налага да заменим маратонките с обувки на висок ток. 

 

Размер 

Никога не забравяйте, че за да сме винаги подходящо и добре облечени, трябва дрехите да пасват на нашата фигура и размера да е точен. Колкото и хубава да е една дреха, ако нейният размер не е „уцелен“, то тогава тя няма да изглежда добре.