Скъп е стилът, а не дрехите

Разликата между скъпия стил и скъпите дрехи може да бъде съществена. Елегантността идва от вида на дрехата, плата и начина, по който тя е съчетана. Ние ви предлагаме няколко трика, с които да „оскъпите“ стила, а не гардероба си. 

 Бъдете изискани!

Изискаността в дрехите създава усещане, че сте похарчили доста пари за тях. За да я създадете, обличайте едноцветни дрехи, съчетани добре една с друга, които нямат много щампи, камъчета и т.н. Платът им може да има определена шарка, но рядко (почти никога) имат пришити допълнителни детайли. Замислете се за популярна личност от европейския хайлайф, която харесвате и вижте нейния стил в ежедневието, например Ема Уотсън (на снимката в средата). Ще забележите, че дрехите не са претрупани, в някои случаи те са дори простички – това е елегантно. 

  

Също така, не носете дрехи, които са надписани. Погрешна е представата, че ако една дреха е скъпа, то марката задължително трябва да е изписана с големи букви навсякъде по нея. Всъщност, в европейската мода дамите избягват този тип облекла. Ако имате такива дрехи, не ги носете заедно, особено ако марките са различни. Например, облечете само тениска с щампа, която съчетайте с изчистени дънки, яке и обувки. 

Грижете се за дрехите си! 

Винаги спазвайте инструкциите на производителя, когато перете или гладите дрехите. Няколко полезни съвета от нас: 

  • Обръщайте тъмните дрехи на обратно преди да ги перете – това предпазва цветовете. 
  • Перете различните цветове отделно. 
  • Перете бялото на максималните позволени градуси, а другите цветове със студена вода. 
  • Вместо белина, може да добавите сода за хляб, много по-полезно е за вас, а и за околната среда. 
  • Ако имате уред, който глади само с пара, използвайте него за ежедневни дрехи. Ютията глади по-добре, но пък нанася повече вреда на дрехите, тя може да бъде използвана основно за ризи, костюми, сака. 

Имайте отношение към детайлите в дрехите! 

Платове. Залагайте на платове, които са по-меки на допир, като памук например. Ленът и коприната са скъпи платове, но има много сполучливи имитации с добавки. Ако намерите такива, заложете на тях – ще имате успех. Като цяло обаче е важно да се каже, че дрехите от по-хубави платове си струват. Инвестицията в това ще ви се отплати, защото ще издържат по – дълго. Ако купувате рокля за повод или костюм, по-добре заложете на малко по-скъп плат. 

Ръбове. Скъпите дрехи имат добре очертани ръбове. Ако още в магазина ръбовете на блузата се разминават – не я купувайте. За съжаление това се случва често с платовете, които са по-евтини и издава и цената на самата дреха. В случай, че имате такъв проблем пробвайте да изправите ръбовете с ютия.

Копчета. Огледайте дрехите си с копчета, ако някои от тях липсват, зашийте нови, но никога не обличайте дрехата, ако са и паднали копчетата. Ако искате да придадете по-изтънчен вид, можете да разшиете пластмасовите копчета и да ги замените с метални, перлени или друг вид. 

Конци. Внимателно изрежете всички стърчащи конци от дрехите. За съжаление при по-ниските цени на дрехите често има стърчащи конци, това е нормално, защото стриктното следене оскъпява производството следователно и крайния продукт. Това обаче изобщо не е фатално, тъй като конците се махат лесно, само за няколко минути! 

Дрехите трябва да ви стават! 

Един от начините да изглеждате по-скъпо е дрехите да ви пасват перфектно. Всяка част трябва да е точно вашият размер. Как да стане? Измерете се преди да пазарувате. Ако знаете точните си мерки (бюст, ханш, талия, рамене), можете да пазарувате навсякъде без да се налага да мерите. Когато става дума за онлайн шопинг, тази опция не се предоставя така или иначе, но знаейки вашите мерки, просто трябва да следвате таблицата с размерите на магазина, а ако можете говорете с представител и му кажете какъв размер ви интересува. Ако се затруднявате в измерването, кликнете на по-горната снимка, там ще намерите и таблица с размери и инструкции. Не се водете по размерите написани на дрехата (S,M,L и т.н.) защото всяка марка има универсално оразмеряване. Също така, използвайте услугите на добър шивач при нужда. 

Аксесоари!

Добавете аксесоари към облеклото си. Малките обички са чудесен аксесоар, който изглежда изтънчено и стилно, а инвестицията не е много голяма. Не прекалявайте с аксесоарите, съчетавайте обици с гривна или колие с пръстени. Придържайте се към по-изчистени и нежни модели, които пасват на вашата фигура.

 

За още модни предложения разгледайте и останалите категории в сайта!

 

 

 

Снимки: Getty
Pinterest