Моят стил - увереност. Как да избираме дрехи, с които излъчваме увереност?

Всеки един от нас се стреми да бъде уверен в ежедневието си и да се чувства добре. Част от тази увереност идва от дрехите, които носим. И въпреки, че много дами вярват, че колкото по-скъпа е една дреха, толкова по-уверени ще се чувстват в нея, това не винаги се случва, по-скоро увереността идва от други фактори, не толкова от цената. Ето 6 аспекта, които да вземете под внимание, когато пазарувате.

Комфорт! 

На първо място винаги е комфортът! Независимо как изглеждате, колко килограма сте или каква е формата на тялото ви, трябва да се чувствате комфортно в това, което носите. Ако ви е прекалено тясно, или пък прекалено широко, ако цветът не е подходящ, или по някаква друга причина дрехата ви кара да изпитвате дискомфорт – не я купувайте. Съобразявайте се преди всичко с вашия комфорт, отколкото с модните тенденции. Когато облечете една дреха, тя трябва да ви кара да се чувствате толкова добре, че да искате да я носите постоянно. 

Разчитайте на силните си страни! 

Избирайте дрехи, които подчертават силните ви страни и прикриват несъвършенствата. Всяка жена притежава уникална красота, която трябва да бъде подчертана. Например, ако харесвате лицето си, но пък се чувствате неуверена в тялото си, можете да изберете дрехи, които подчертават лицето ви, дрехи с отворени рамене например. Ако краката са ви силната страна, изберете втален панталон, който можете да съчетаете с по-свободна блуза. 

 

Избирайте подходящите за вас цветове! 

Всеки човек има цветове, които му отиват и такива, които не са най-подходящите за него. Палитрата от цветове в платовете и дрехите е доста широка, вие имате възможност да влезете в аспект от тази палитра и да избирате дрехите си спрямо него. Например, много хора с по-светла кожа избират "есенни" цветове, докато за хората с по-тъмна кожа са подходящи по-ярки или така наречените "пролетни" цветове. Също така, може да съобразите цветовете и спрямо цвета на очите, или косата ви. 

 

Купувайте само неща, които много ви харесват!

Много от нас правят грешката да купуват дрехи, които „почти“ им харесват. Тези дрехи обикновено биват обличани веднъж или два пъти и после остават някъде назад в гардероба. Всички имаме любими дрехи и такива, към които сме безразлични. Стремете се да купувате дрехи, с потенциал да ви бъдат любими. Заслужава си да инвестирате само в това, което ще носите с удоволствие. 

Създайте си персонален стил! 

Това се свързва с точките по-горе и най-вече с комфорта. Независимо от повода, човек трябва да се облича спрямо стилът, който го кара да се чувства комфортно. Ако стилът ви е по-женствен, обичате да залагате на поли и рокли, например, а дънките са нещо, което не ви се харесва, придържайте се към този стил. Не винаги поводът е подходящ за пола, но пък тя може да бъде заменена от флорален панталон, или такъв от стреч плат, не е задължително да сте с класически дънки, само защото всички ще се облечени така. Купувайте и носете дрехи във вашия стил, а разнообразие от платове и модели в днешно време има и то голямо, така че няма да се затрудните с намиране на подходящите за конкретния повод. 

 

Съобразете повода! 

Повода е важен, това правило е много просто, ако не сте облечени подходящо, това ще предизвика неувереност и дискомфорт. 

 

 

 

За още модни предложения разгледайте и останалите категории в сайта!

 

 

 

 

 

Снимка корица: puckermob