4 модни правила, които са отживелица

В нашите статии често говорим за модни правила и принципи, които можем да спазваме, за да изглеждаме по – добре. И въпреки че повечето от тези принципи не се променят, има някои определени, които в един момент стават непотребни, а съвременните представи за стил и мода абсолютно ги отричат. В тази статия решихме да коментираме 4 от най – популярните отживели модни правила. 

Бялото е само за лятото 

Със сигурност сте го чували, а ако не сте това е добре, тъй като от това правило няма абсолютно никакъв смисъл. Може би преди е било прието белият цвят да се носи само през пролетно – летния сезон, в днешно време обаче можете да носите бяло целогодишно. Най – подходящи за есенния и зимния сезон си остават обаче връхните дрехи в бяло, като много модни марки предлагат сака и дори палта в любимия цвят. Ако решите да заложите на панталон за дните с по – малко валежи, също можете да го направите, като комбинацията с кафяво ще ви придаде изискан и елегантен есенен вид. 

 

Винаги комбинирайте чантата с обувките и колана си 

Това правило до преди няколко години беше напълно актуално, следователно спазвано от повечето дами. Съвременната мода обаче го отрича и дори смята подобни съчетания за демоде. Всъщност, идеята на модата днес е да даде повече свобода на индивидуализма и личностната представа на всеки от нас за стил. В тази връзка, можете да съчетавате аксесоарите си така, както на вас ви харесва. В момента е модерно обувките да бъдат акцент на облеклото, подбрани в ярък цвят, а останалата част да бъде монохромна. Или пък чантата да се съчетава със сако и връхна дреха, а обувките с панталона. Вариантите са много и определено различни от чанта, обувки и колан в един цвят. 

 

Носенето на чорап е задължително с пола или рокля 

Всъщност, това просто не е вярно, освен ако не сте кралска особа. Ако харесвате краката си и времето позволява, няма никаква нужда да съчетавате роклята и полата си с чорап или чорапогащник. В миналото модата е била такава главно от консервативни съображения, но към днешна дата това се смята за отживелица. 

 

Гримът е задължителен 

Съвременните тенденции за грим търсят все повече и повече естествената красота и нейното подчертаване по възможно най – деликатен начин. И въпреки че често виждаме атрактивен грим на модните подиуми, в ежедневието все повече и повече дами започват да залагат на естествената красота. И докато в миналото е било задължително жената да не напуска дома без грим, вече не е така и спокойно можем да ходим навсякъде без грам фон дьо тен!