Избягвайте тези 4 комбинации, ако искате винаги да сте стилна

Свободата в модата е все по – голяма, а концепцията за себеизразяване чрез дрехите, става все по – разпространена. Въпреки това обаче има определени стилови и цветови комбинации, които си остават неподходящи и може би винаги ще бъдат. Вижте 4 такива, които спокойно можете да избягвате. 

Бял панталон и черни ботуши 

Принципно, белите панталони не се съчетават особено успешно с ботуши, особено ако панталонът е летен. Ако искате да носите бял панталон през зимните и есенните месеци, можете спокойно да го направите, като нашия съвет е да се насочите към плътни модели, а в най – добрият случай модели, изработени от дънков плат. Все пак, тъй като бялото е по – деликатен цвят, подберете обувката съобразявайки се с това. Белият панталон чудесно ще се съчетае с кафяви, сиви или тъмно сини обувки, но не и с черни. 

Жълто и черно 

Жълтото, както и много други ярки цветове, не се съчетават особено добре с черния цвят – контрастът е прекалено голям и рядко може да се намери успешна комбинация между двата цвята, особено ако говорим за жълт панталон или пола. Ако искате да заложите на сигурно, просто облечете жълтото с кафяво, това е много по – успешно съчетание и много по – стилно такова. Жълтото е част от кафявата гама, като по – ярка вариация, поради което можете лесно да носите двата цвята заедно. Освен това, жълтото се комбинира успешно с други ярки цветове от типа на зелено, розово, бяло, бежово и т.н. 

   

Летни рокли за зимата

Летните рокли са неподходящи за зимния сезон и определено не се съчетават добре с дебели чорапи или тъмни ботуши. Съчетавайки дрехите си, трябва да се стремим платовете, освен цветовете, също да си пасват. Летните платове са тънки, нежни и по – лежерни, следователно в комбинация с плътните зимни платове нещата не пасват. За сметка на това обаче на пазара има много зимни рокли, съответно изработени от такива платове, на които можете да залагате през целия есенно – зимен сезон. 

 

Екстравагантните прически в ежедневието 

Прическата е съществена част от външния ни вид и тя, също като дрехите, може да бъде подходяща или не. В днешно време по отношение на прическа и грим тенденциите са да бъдем колкото се може по – естествени и да не прекаляваме. Ако излизате на разходка през деня, например, пуснете косата си естествено или я вържете на опашка, но без излишни обеми, декорации в косата и т.н. „Комбинирането“ на екстравагантна прическа с ежедневно облекло също спада към неподходящите съчетания.