Кои са късметлийските цветове за всеки знак от Зодиака - част II

След първата част на хороскопа, дойде време и за втората. Представяме ви останалите 6 зодии и техните цветове.

 

7. Цветове на късмет за Везни

зодия везниНа хората, родени под зодиакалния знак на Везни, носят късмет меките нюанси на синьо и зелено. Синият цвят лекува ума, носи спокойствие. Бледо зеленото има тонизиращ ефект, спомага за поддържането на баланс на ума, душата и тялото, което е много важно за повечето представители на този знак на Зодиака.

Синьото е перфектният цвят за Везни. Той се смята за един от най-духовните цветове в езотеризма. Просто погледнете небето в ясен ден, усетете величието и спокойствието на огромното синьо небе. Синият цвят стимулира интелекта на Везни, помага им да показват таланти, установят положителна комуникация.

Зеленото е свързано с растежа и жизнеността. Други цветове, които привличат късмета и благосъстоянието на Везни са бяло и розово.


 

8. Цветове на щастието за Скорпион

зодия скорпионЦветовете на късмета за Скорпион са тъмночервени и лилави. Всички тъмни нюанси на червено са цветовете на този зодиакален знак. Те подчертават чувството за мистерия и са свързани и със силата  на знака. Представители на този знак могат да използват тъмни нюанси на червено в ежедневието: в дрехи, във вътрешността на къщата, в нещата, които ги обграждат.

Виолетовите и бордото също се считат за цветове, които им носят късмет. Бордо е смел, но и чувствен цвят, съответстващ на качествата на личността на Скорпион. Пурпурното се свързва с процеса на трансформация. Смята се, че тя причинява промени в мирогледа и задълбочава прозрението. Виолетовият цвят насърчава добър сън, намалява психическото напрежение, което оказва положително влияние върху тялото. Този цвят помага при психическо пренатоварване, улеснява процеса на почистване на тялото. Лилав цвят се използва в много произведения на изкуството, за да предаде дълбоки емоции. Този ефект се създава от комбинацията от студената енергия на синиото и топлата на червеното.

Черното е друг цвят, свързан със зодиакалния знак на Скорпион. Черният цвят носи както отрицателни, така и положителни енергии. Едно от най-положителните качества на черното е, че прави другите цветове по-ярки.

 

9. Цветове на късмета за Стрелец

зодия стрелецОт гледна точка на астрологията, Стрелецът е щастлив с виолетовия цвят. Той има особено значение и през цялата история и се смятал за кралски цвят. Достойни да носят дрехи от пурпурен цвят се считат  управляващи лица. Той е бил любимият цвят на кралица Клеопатра. А днес този цвят се свързва с величие и богатство. Виолетът често се среща в природата: виолетки, орхидеи, лавандула се считат за красиви цветове.

Пурпурът е комбинация от синьо, символизиращо стабилност и червено, символизиращо енергията. Светлите нюанси на виолетовото излъчват романтични чувства, дълбоките нюанси на този цвят са свързани със сила, лукс и амбиция. Този цвят дава специални духовни качества, защото е смес от студено синьо и топло червено. Тази комбинация е свързана с качествата на зодиакалния знак Стрелец.

В допълнение към лилаво, вторият от най-влиятелните цветове за тях е син. Хората, родени под този зодиакален знак, трябва да носят виолетови и сини цветове и да ги използват в интериора.
Лилавото и синьото не са пряко свързани с човешкото същество. Те поддържат баланс и представляват мъдростта на висшите сили. От тази гледна точка синьото и виолетовите цветове са добри за медитации.

 

10. Цветове на късмета за Козирог

зодия козирогОт гледна точка на астрологията, на Козирога носи късмет кафявия цвят, както и други тъмни цветове на земните нюанси. За някои кафявият цвят изглежда скучен, но ако погледнете отблизо истината ще промените мнението си. Той символизира удобството и стабилността, а това са личностните черти, характерни за Козирога.

Кафявият цвят е земен цвят, той е широко представен в природата: дървета, камъни, почва. Въпреки че този цвят се среща в природата по всяко време на годината, на първо място е свързан с есента. Подобно на характера на Козирога, кафявият цвят е надежден и прост.

Използвайте кафяв цвят в момент, когато трябва да се съсредоточите върху работата, която извършвате. Това важи особено за случаите, свързани с финансиране. Той е добър, когато се нуждаете от сериозност и повишено внимание. Облекла в кафяво не се препоръчва да се носят на почивка, когато просто искате да се отпуснете.

Друг успешен цвят за Козирога е лилавия, който е комбинация от синьо и червено. По този начин се съчетават стабилност и вярност.


 

11. Цветовете на късмета за Водолей

зодия водолейЗа Водолея цветовете на късмета са преди всичко синьо и зелено - цветовете на океана и небето. Ярките, смели цветове могат да доведат до дисбаланс, по-добре да изберете спокойни и меки нюанси на синьо и зелено. Тези цветове ще дадат вдъхновение и надежда, когато ги използвате в дома си и облеклото, ще помогнат да противодействате на отрицателната енергия, която може да бъде наоколо.

Синият цвят предизвиква спокойствие и общо усещане за мир. Дори визуализацията на синьото небе има успокояващ ефект, предизвиквайки спокойно състояние на ума. Синьото е известно като цвета на истината.

Ефектът на зеленото е много разнообразен. Този цвят ще ви помогне да балансирате емоциите и да възстановите спокойствието си. Зеленото е едновременно енергичен и успокояващ цвят, носещ положителна енергия.

 

12. Цветове на късмета за Риби

зодия рибиЦветовете, които носят късмет на представителите на знака Риби са лилав, зелен, син и сребърен. За да поддържат вътрешното си равновесие, за да се почувстват добре както физически, така и емоционално, се препоръчва Риби да се заобиколят със зелени и сини цветове. Синият цвят трябва да се носи, когато искат да се чувстват спокойни. Но този цвят не е подходящ, когато са тъжни или самотни

Ако искате да погледнете света от нова перспектива, носете зелени дрехи. Зеленият цвят не се препоръчва, ако сте объркани или обмисляте важно решение. Зеленото е комбинация от жълти и сини цветове, този цвят е най-добре да се избягва, когато сте в потиснато настроение.

Сребърният цвят неутрализира отрицателните чувства и ги заменя с положителна енергия. Също така този цвят ще ви помогне, ако искате да станете по-здрави и по-търпеливи. Сребърен цвят е особено добър по време на пълнолуние и новолуние.

Пурпурния цвят е подходящ за риби, ако се очакват сериозни промени в живота. През този период, заобикаляй себе си с нюанси на лилаво, то представлява за вас идеята за трансформация и ще помогне да промените живота си. Но това не е цветът, който ще ви подкрепи във време на разочарование и загуба.

Виолетовите цветове са подходящи, когато се стремите към нов живот, за реализиране на цел или сте решили да направите големи промени, които ще имат важно влияние върху бъдещия ви живот. По това време, виолетовият цвят ще даде лекота, ще облекчи емоционалното напрежение.