Как да изглеждаме страхотно без диети? Плюс размерът работи за нас!

Дрехите са не само необходимост, но и средство, чрез което да изразим себе си и да се чувстваме добре. Медиите погрешно налагат представата, че трябва размерът ни да е S, за да изглеждаме привлекателни. В днешно време все повече и повече дами доказват, че това изобщо не е така и че по-пищните тела имат своя уникална красота и привлекателност. Има няколко трика, които ще ви помогнат да изберете правилните дрехи за вашата форма и да се чувствате страхотно, независимо от размера. 

Универсални съвети: 

Ако обличайки една дреха бельото ви се очертава, значи тя е прекалено тясна. Важно е да залагате на облекла, които са точния размер за вас. 

Разчитайте на талантлив шивач. Тези услуги не са много скъпи, а всъщност могат да бъдат изключително полезни. Купувайте дрехи, които можете да преправите лесно. Една малка корекция прави чудеса! Дрехата ще ви пасва по-добре и ще се чувствате по-комфортно. 

Не носете клиновете като панталон. Това се отнася за всяка дама, независимо от размера. Модните експерти подчертават, че клинът е направен, за да се носи под туники или рокли, той е по-близък до чорапогащниците, не толкова до панталоните. За съчетание с по-къси блузи заменете го с вталени дънки тип „цигара“, с които ще изглеждате много по-добре. 

Широките дрехи: 

Широките дрехи са едно от решенията за дамите в плюс размери. Удобни са, а също така изглеждат добре. Широките дрехи обаче имат и своите минуси. Важно е да избирате само една широка дреха, за да избегнете илюзията за допълнителен обем. Ако искате да облечете широка туника, не я съчетавайте с широк панталон. Изберете вталени дънки или панталони. По този начин създавате силует и линия, която ви прави да изглеждате много по-добре. Ако пък искате да облечете широка рокля, съчетайте я с колан на кръста, който да подчертае талията, или връхна дреха тип вталено сако, болеро.  

  

Избирайте по-вталени дрехи според формата и спецификите на вашето тяло: 

Структура тип „ябълка“. При този тип тяло дамите носят по-голямата част от килограмите в областта на корема. Британската актриса Ребъл Уилсън има такава структура. 

Какво да купуваме: заложете на дрехи които подчертават талията – рокли и блузи тип „прегърни ме“ или такива с набор / детайл под бюста, дълбоки деколтета, дънки със средна/висока талия, с дължина до кокалчето. Полите с висока талия също са много подходящи, те могат да бъдат както вталени, така и разкроени по дължината. 

 

Структура тип „круша“. Това е най-популярната форма сред женските тела, тя се характеризира с по-широк таз и бедра, и тесни рамене. Представителка е моделът Флувиа Лакерда.

Какво да купуваме: подходящи са блузи и панталони с принтове и детайли, както и такива с широки крачоли и висока талия, дълги якета и палта. Тъй като повечето дами с тази форма на тялото имат проблем при намирането на дънки и панталони, които да им стават в горната част, но да не са им тесни в краката, избирайте модели, които могат лесно да бъдат преправяни и заложете на уменията на добър шивач. 

 

Структура тип „пясъчен часовник“. При вас раменете и тазът са на едно ниво, а талията е по-ясно изразена. Моделът Ашли Греъм има такова тяло. 

Какво да купуваме: избирайте разтегателните материи, да има поне малко „стреч“ в плата, вашата фигура изглежда чудесно във вталени рокли с дължина до коляното, панталони с висока талия и блузи с акцент върху талията. Въпреки че дрехите подходящи за вас трябва да бъдат по-вталени, избирайте размери, с които се чувствате удобно и винаги си давайте възможност да се движите свободно. 

 

Структура тип „правоъгълник“. Тази структура е подобна на „пясъчен часовник“ с тази разлика, че талията не е много изразена. Певицата Куин Латифа има този тип структура.    

Какво да купуваме: вашата форма е пропорционална, което ви позволява да избирате ярки цветове и принтове. Подходящи са още aсиметричните модели, плисетата, панталони с по- широки крачоли, разкроени в долната част, пеплум  (блузи и рокли с ивица плат, която подчертава талията).

 

 

За още модни предложения разгледайте и останалите категории в сайта!

 

 

Снимки: Google images
Getty
ultra.ba
marieclair
styleover