9 съвета от стилистите, за да изглеждате по-стройни

За да отслабнем малко, не е задължително веднага да минем на диета, понякога е достатъчно да използваме няколко ловки трика с избора на дрехи и да избегнем грешки в подбора на гардероба си.

Ще ви разкрием 9 начина за това!

 

1. Много дами считат, че обемните облекла задължително ще скрият излишните килограми

Това е погрешно схващане - широките дрехи не ни правят стройни, а добавят обем към силуета. Вместо обемен шлифер, изберете например сако с права кройка. Не се страхувайте от ярките цветове, важното е да изберете тази гама, която подхожда на вашия тип външност.

 

2. Избирайте едноцветни дрехи

Например гащиризон в един цвят, ще изтегли визуално фигурата Ви. Избягвайте излишните детайли, които създават усещане за допълнителен обем.

 

3. Избирайте правилните материи и кройки

Трябва максимум внимание да отделите на избора на материя, от която е изработена дрехата. Тънките, лепящи се по тялото материи ще подчертаят недостатъците ви. V-образното деколте при роклите ще спомогне за оптическо издължаване на фигурата.

 

4. Внимавайте с контрастите

Избирайте дрехите така, че и двете части на костюма да са светли или тъмни. Не трябва да режете фигурата с контрасни цветове. Може да добавите светла или тъмна риза, за да разнообразите цветовата гама. При избора на панталон, не го комбинирайте с широк плетен пуловер, а с риза или елегантна тениска.

 

5. Не се страхувайте от раетата

Вертикалната линия веднага сваля няколко ненужни килограми. По правило всякакви вертикални раета в дрехата, правят фигурата ви по-стройна.

 

6. Откажете се от огромните аксесоари

Дори правилно да сте избрали дрехата, ако я комбинирате с огрома чанта, усещането за обемност се завръща.

 

7. Внимавайте с дрехите с флорални мотиви

Добре е да не избирате дрехи с огромни, ярки цветя и русунки. И най-стройната фигура може да загуби своя блясък при такъв избор.

 

8. Рискувайте с избора на аксесоари

Вземе си стилен панталон, комбирайте го с подходяша туника, добавете и по-дълги обеци и вашия силует визуално ще се издължи.

 

9. Смело използвайте допълнителна дреха към основната

Изберете си рокля в един цвят и я комбинирайте с едноцветно сако в друга гама ще получите много хармоничен ансамбъл.