Как да се облечем за интервю за работа

Интервюирането не е просто разговор с работодателя за определена  длъжност, а уникален шанс да представите вашите възможности. Следователно, трябва да се мисли до най-малката подробност: добре написано резюме, история за постиженията и уменията ви и разбира се - външния вид.

 

дамски костюм от Valentina RaviБизнес костюм срещу сандали

Пътят до сърцето на значителен брой работодатели, все още минава през деловия костюм. Описвайки перфектния кандидат, всеки трети мениджър на персонала (33%), посочва официалния стил като предпочитан: меки цветове костюм (сако и панталон или пола класически стил) плюс строга риза. "Три-четвърти" за жените е допустима дължина пола до средата на коляното и ризи с ръкави.

Обувките трябва да бъдат дискретни, за жените - винаги затворени. Сандалите - табу за всеки, който иска да впечатли с добър стил бъдещия си работодател. За класически стил на обличане съветват 11% от кадровиците, наблягайки на костюмите при дамите. Техният съвет е, че дрехата не е задължително да е скъпа, а да е удобна и добре стояща на кандидата за работа.

Девизът е - обличайте се елегантно и представително, за да заинтригувате работодателя!