Кои са късметлийските цветове за всеки знак от Зодиака - част I

Всеки от дванадесетте знака има свързан с него цвят, носейки късмет и благополучие на своите представители, като им дава духовна и физическа енергия.

Използването или отричането на определени цветове в живота ни не е само форма на самоизразяване. Всеки от тях разширява възприемането на околния свят, оказва пряко влияние върху потока от положителни и отрицателни енергийни потоци както в тялото, така и в живота като цяло.

 

1. Цветове на късмета за Овен

овенЧервеното е основният цвят на късмета за хората, родени под знака на Овен. Червеният цвят е динамичен и изисква действие, той е свързан с агресията, но също така отразява енергията и оптимизма на Овена. Това е цветът на господството, присъщт за този знак със стремеж за лидерство.

Подобно на качествата на личността на Овен, червеният цвят символизира силата, смелостта, страстта, активността, енергията и оптимизма. В допълнение червеният цвят се свързва с добро здраве.

Ако се чувствате летаргични или депресирани, тогава червеният цвят, ще  ви помогне. Можете не само да изберете дрехи с червен цвят, но и при избора на храна предпочитайте този цвят - домати и други червени зеленчуци и плодове. Това ще доведе до увеличаване притока на необходимата енергия и ще почувствате желанието да пристъпите  към активно действие. В допълнение към червено, синьо и виолетово, черно и бяло също се считат за цветове, които носят късмет.

 

2. Цветове на късмета за Телец

телецПредставителите на знака Телец са надарени с разнообразни таланти, включително музика и изобразително изкуство. Те са със спокойна природа, способни да издържат на дълги натоварвания. От време на време обаче могат да бъдат много упорити. Спокойният домашен живот е това, което много Телци търсят.

Най-добрият цвят за хората, родени под знака на Телец е синьо. Това е цвят, който носи мир и спокойствие. Телецът ще получи добър късмет при използването на синьо в ежедневието, в дрехите и в интериора. Синьото винаги е била свързано с търпение и спокойствие, което отговаря на качествата на този знак на зодиака. Синият цвят също символизира вярност и искреност.

Други цветове, свързани с този знак на зодиака са зелено и жълто. Жълтият цвят прави Телеца духовен. Този цвят може да помогне в тези случаи, когато има тенденция към апатия или мързел.

 

3. Цветове на късмета за Близнаци

близнациОсновният цвят, който носи късмет на Близнаци е жълт. Това е цветът на Меркурий - планетата, която контролира зодиакалния знак Близнаци. Всяка планета в астрологията е свързана с определени функции на тялото. Меркурийът е пряко свързан с нервната система и мозъчните функции, а също и с ръцете.

Жълтият цвят се свързва с радост и лекота, излъчва мощна положителна енергия, помага да се отървете от отрицателните емоции и депресията. Жълтото се счита за най-оптимистичния сред всички цветове. Той е символ на неизчерпаема енергия и движение.

Тези хора имат много активен ум и естествена нагласа да общуват. Жълтият цвят стимулира комуникацията, креативността и спонтанността на изразяването. Като правило представителите на Близнаци са комуникативни, ярки, енергични и оптимистични личности.

Типичните представители на този зодиакален знак не харесват меки цветове, например кафяви или сиви, защото не ги смятат за късметлийски. Хората от този знак имат специално предпочитание за геометрични модели.


4. Цветове на късмета за Рак

ракРакът е четвъртият знак на зодиака и е под контрола на елементите на Водата. Раците имат екстрасенсни способности и притежават развита интуиция, тяхната натура е творческа и много чувствителна.

Най-забележителните сред положителните им качества са, че те са надеждни и грижовни, имат много силен родителски инстинкт. Ръкът се контролира от Луната. Според древните вярвания, Луната е "Великата небесна майка". Съответно на Раците носят късмет лунни цветове - сребристо, елегантно сиво и бяло.

Среброто е символ на хармония и ясен ум. Бялото се счита за пасивен цвят и се свързва с такива качества като мир и спокойствие. Сивият е посредникът между бяло и черно, той оказва влияние върху промените в настроението.


5. Цветове на късмета за Лъв

лъвПланетата, която контролира Лъва е Слънцето. Времето за късмет за тях е сутринта, особено онези моменти, когато се издига Слънцето. Полезно е лъвовете да наблюдават изгрева на слънцето, това ги зареждат с положителни емоции през целия ден.

На представителите на зодиакалния знак Лъв носи късмет златния цвят и това не е изненадващо, тъй като хората, родени под този знак, обожават красивите неща и златото е свързано с красотата и благоденствието. Това е топъл цвят, който отразява щедростта на сърцето на лъва.

Други цветове за тях са оранжево и бяло. Тези цветове са полезни при носене срещу стрес, за да се стабилизират емоциите и да се елиминират отрицателните мисли.


6. Цветове на късмета за Дева

деваДевата е знак на Земята и е съвсем естествено, че цветовете, които носят късмета на представителите на този зодиакален знак са кафяво и зелено. Тези цветове представляват природата и нейните дарове, те са свързани с майката Земя. Девите са практични и трудолюбиви.

Най-доброто място за отпускане за тях след натоварен ден може да бъде пространство, където има елементи от кафяв цвят и много зелени растения.

Хората, родени под знака на Дева, трябва да избягват ярки цветове, особено в дрехите и домашния интериор. Те предпочитат да дават предимство на заглушените цветове, включително сивите.

 

 

Вижте втората част на Зодиака ТУК