Каква рокля да изберете спрямо фигурата си - Част 1

Цялата мода е свързана с това как красиво да се облича тялото ви. Ще се съгласите, че дори най-красивата рокля може да не ви стои добре, ако не е избрана правилно.

За съжаление това се случва доста често, но да се избегнат тези грешки е възможно. За да направите това, трябва да разберете какъв тип фигура имате и коя рокля да изберете за нея.

Ще ви помогнем да се ориентирате в основните видове фигури и детайлите, които подчертават вашата елегантност и красота. В три поредни статии ще ви запознаем с видовете фигури и какво е най-добре да носите спрямо всяка отделна /1-ва част ; 2-ра част ; 3-та част/.

 

крушовидна формаКрушовидна фигура

Ако имате достатъчно широки бедра, можете да ги скриете с помощта на разкроени рокли, но прекомерните драперии и допълнителни слоеве трябва да се избягват. "Коктейл" стила на рокли е точно това, от което се нуждаете. Правият връх ще подчертае хармонията на вашия силует, а свободният край  ще скрие недостатъците .
 

 

 

миниатюрна фигураМиниатюрна фигура

Дългите рокли могат да създадат фалшиво впечатление, че буквално плувате в облеклото си. За да избегнете това, опитайте да подчертаете крехкостта и хармонията на тялото си. Вашите рокли са мини и тези над коляното. 

 

 

 

правоъгълна фигураПравоъгълна фигура

Правоъгълна или момчешка фигура ви дава възможност да носите много популярни сега ретро рокли с ниска талия. Линията на талията може да се снижи не само благодарение на кройката, но и с помощта на различни аксесоари, например колан.

 

 

 

 

фигура с пълни кракаФигура с пълни крака

Не крийте краката си, на вашата  фигурата късите рокли изглеждат доста оригинално. Въпреки това, изберете модели с драперия на върха на роклята. Тази техника ще премахне ненужното внимание от краката ви и ще постави акцент върху горната част от тялото ви.

 

 

 

 

 

Втората част, може да прочетете ТУК