Психология на цветовете. Как ни влияят различните цветове?

Доказано е, че всеки цвят провокира различни емоции и усещания у хората. Цветовете на дрехите ни помагат в комуникацията с другите, a как да се възползвате от тази помощ разберете тук. 

Червен

Основната функция на червения цвят е да привлича внимание и да създава усещане за неотложност. Затова е често използван за знаци и регулации, както и за табели свързани с разпродажби. Доказано е също, че червеният цвят засилва пулса и кръвното налягане, той вълнува и често е наричан цвета на страстта. Ако искате да привлечете мъжкото внимание, доверете се на червено.

Син

Синият цвят е предпочитан за носене от мъжете, може би защото създава усещане за надеждност. Много марки използват синьото в рекламните си кампании, за да провокират доверие у хората. Това е и най-предпочитаният цвят за офис обзавеждане. Сините дрехи са перфектни за офиса, тъй като е доказано, че хората ще ви се доверяват повече, ако носите синьо.

Зелен

Този цвят обикновено се асоциира с природа, здраве и спокойствие, затова и се използва от собствениците на магазини с цел успокояване на клиентите, следователно провокирането им да пазаруват повече. Смята се, че зеленото помага за по-лесно взимане на решения. Ако имате важна среща с нерешителен клиент, може да се доверите на зелено.

Лилав

Лилавото е често свързвано с мъдрост и царственост. Стимулира креативната част на мозъка и се използва в бизнеса с цел промотиране на креативни стоки и продукти. Ако и вие сте в този бранш, добавете лилав елемент в аутфита си. 

Черен

Черният цвят е класическият избор за офис или официални костюми, тъй като е асоцииран със сила, авторитет, стабилност и интелект. Освен това всички знаем, че черното вталява! Важно е обаче да използваме черния цвят внимателно, за да не провокираме усещания за тъга у хората.

 

Бял 

Белият цвят е символ на чистота и безопасност. Затова той е предпочитан за ресторанти и заведения, но и за болници и клиники. Също така, бялото създава усещане за неутралитет.

 

 

За повече модни предложения разгледайте и другите категории в сайта!

 

Снимка корица: google images