Три Прости Метода за Борба с Наелектрезирането на Дрехите

Статичното електричество по дрехите или така нареченото „наелектрезиране“ характерно за определени материи е проблем, с кйто всички се сблъскваме ежедневно. Роклите, подходящи за бизнес сферата изглеждат по-стилно с чорап или чорапогащник, голяма част от дамите също предпочитат този елемент от облеклото в съчетание с вечерни рокли, подходящи за специален повод. За съжаление обаче това съчетание ни изправя пред едно неприятно и откровено досадно предизвикателство – да се справим с наелектрезирането на плата на роклята. Ето три лесни метода за предотвратяване на този проблем. 

Ако сте склонни на малка инвестиция един антистатичен спрей за мебели от супермаркета е единият вариант. Въпреки че продуктът не е предназначен за дрехи, той е много ефективен именно за платове. Работи лесно – напръскайте  роклята или полата от опаковата страна преди да я облечете. Продуктът работи и при пуловери и блузони от всякаква материя без да ги уврежда, а и без да предизвиква алергични реакции. Аз лично съм изпробвала методът много пъти и винаги постигам желания ефект – бързо и лесно! 

Понякога обаче нямаме време предварително да се подготвим за такава ситуация и да закупим конкретен продукт за решаването ѝ. Не всеки носи костюм или рокля ежедневно, а когато моментът го налага обикновено трябва да се справим със статичното електричество бързо. В тези случаи може да използвате продукт, който много дами имат под ръка – обикновено тоалетно мляко или лосион. След като сте обули чорап или чорапогащник, нанесете малко тоалетно мляко по цялата дължина на краката. След това можете спокойно да облечете рокля, или да обуете пола без да се притеснявате от наелектрезиране. Този метод е също е доста ефикасен. 

Последно, но не на последно място, за преодоляване на това неудобство може да използвате просто сапун за ръце. За съжаление не винаги имаме под ръка продуктите описани по-горе, но почти във всяко домакинство има поне по едно сапунче. Навлажнете ръцете си и сапунисайте, а после нанесете по цялата дължина на вече обутия чорапогащник или чорап. Това ви гарантира предотвратяване на проблема със статичното електричество веднага! 

Тези три прости и лесни за прилагане методи са изключително ефикасни и ще Ви помогнат да изглеждате добре и да се чувствате комфортно във всяка рокля или пола, на работа или в специален ден. Пробвайте! 


 





*Снимков материал: pinterest.com